•   sugestii [at] ctpcj.ro
  •   0264-430917
  •   ANPC

CTP - un model în transportul public de persoane din România

Experţii de la Bruxelles ai Studiului de mobilitate în transportul urban în comun pe polii de creştere naţionali consideră Compania de Transport Public Cluj Napoca un model al transportului public de persoane urban şi metropolitan din România. În acest sens, experţii europeni arată că CTP este un model verificat şi consacrat la nivel naţional, la următoarele capitole:

  • modernizare şi dezvoltare sistem de transport public de persoane
  • accesare şi implementare fonduri europene
  • management al resurselor şi eficienţă economică
  • înfiinţarea Asociaţiei metropolitane şi extinderea sistemului de transport public metropolitan
  • transformarea regiei în societate pe acţiuni
  • soluţiile în infrastructură, cu precădere în ceea ce priveşte tramvaiul şi introducerea autobuzelor electrice
  • implementarea sistemului de ticketing. În ceea ce priveşte acest din urmă aspect, experţii de la Bruxelles au organizat la Cluj o sesiune de analiză comparativă a sistemelor de ticketing implementate în polii de creştere Timişoara şi Cluj Napoca. În urma acestei analize a profesioniştilor a reieşit faptul că sistemul de ticketing din Cluj Napoca este net superior celui din Timişoara la toate capitolele.

În aceeaşi ordine de idei, recent, la Cluj Napoca a fost organizată, tot la iniţiativa experţilor de la Bruxelles, o reuniune a operatorilor din transportul în comun din: Bucureşti, Iaşi, Craiova, Constanţa, Braşov, Oradea, Baia Mare şi Satu Mare, în cadrul căreia s-au dezbătut soluţiile cu privire la îmbunătăţirea transportului în comun urban şi metropolitan. Şi cu această ocazie, la solicitarea experţilor europeni, reprezentanţii CTP au fost solicitaţi să prezinte omologilor din ţară capitolele semnificative ale „modelului clujean” de transport în comun. La urmă, dar nu în cele din urmă, un alt fapt care merită reţinut este acela că noul director general al RATB Bucureşti, dl. Radu Orzaţă, s-a deplasat la Cluj Napoca pentru a studia modelul clujean, în scopul revitalizării transportului urban bucureştean. Menţionăm că RATB, din păcate, a intrat în insolvenţă, stare economică precară cu care se confruntă mai mulţi operatori de transport de persoane din alte mari oraşe ale ţării.

Pe această cale, conducerea CTP asigură publicul călător că lucrează la alte proiecte menite să contribuie la modernizarea transportului public clujean şi metropolitan, contribuind astfel la reuşita politicii publice a Primăriei şi Consiliului Local de creştere a calităţii vieţii în Cluj Napoca.

CTP Cluj-Napoca

Public Transport Company S.A Cluj-Napoca is subordinated to Cluj-Napoca's City Hall Municipality.The Company provides services to the population, and its main activity is passenger transportation in Cluj-Napoca Municipality and the Metropolitan area.

Newsletter

Subscribe for the latest news.

Contact

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj
sugestii@ctpcj.ro
0264-430917

Search

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here.