•   sugestii(at)ctpcj.ro
  •   0264-430917

Control şi amenzi

Control şi amenzi Control şi amenzi Control şi amenzi
LEGISLATIA APLICABILA ACTIVITATII CONTROLORILOR DE BILETE

ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII DE CONTROL BILETE

Echipajele de controlori bilete sunt formate din minim 2 persoane. Acestia sut planificati zilnic de către seful formatie pe trasee bine definite si intervale orare.

În colaborare cu Politia Locala Cluj Napoca, Inspectoratul de Politie Cluj si cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi sunt organizate periodic acţiuni de combatere a faptelor antisociale.

OBLIGAŢIILE CONTROLORILOR DE BILETE

Principala sarcina de serviciu a controlorului de bilete este de a verifica valabilitatea legitimatilor de calatorie in mijloacele de transport. Controalele trebuie sa fie complete, corecte, cu mult simţ de răspundere, aplicând întocmai prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Cluj Napoca, conform căreia se constată şi se sancţionează contravenţiile la transportul în comun. În relaţiile cu publicul călător controlorii de bilete vor da dovadă de respect şi bunăvoinţă, vor evita situaţiile conflictuale pentru a nu se pune în pericol integritatea fizică. Se vor purta cuviincios şi potrivit codului bunelor maniere cu toţi pasagerii din mijloacele de transport în comun. Este interzisă învinuirea călătorilor fără a avea proba faptică concretă şi reală a vinovăţiei acestora. Controlorul de bilete are obligaţia de a se prezenta la serviciu în stare de muncă şi ţinută corespunzătoare şi să poarte ecuson în timpul serviciului la loc vizibil. La eliberarea biletelor de suprataxa, se va completa în mod obligatoriu: ora, mijlocul de transport, linia, numărul de ecuson al controlorului de bilete şi numele contravenientului. La intocmirea proceselor verbale de constatare a contraventiei , vor fi respectate prevederile Ordonantei Nr. 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
Controlorii de bilete au obligatia să oblige cerşetorii depistaţi în autovehicul să coboare din mijlocul de transport în comun;

PLATA AMENZII

În cazul în care contravenientul care a circulat fără legitimaţie valabilă în mijlocul de transport achită pe loc agentului constatator aparţinând personalului C.T.P. CLUJ-NAPOCA. contravaloarea unui bilet cu suprataxă de 50 lei, nu se mai încheie proces verbal şi orice urmărire încetează. Plata amenzii se face pe baza unei chitanţe eliberată de C.T.P. prin agentul constatator.
Daca se intocmeste proces verbal de constatare a contraventiei, contravenientul poate achita în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii. Minimul şi maximul amenzii se reduce la jumătate pentru contravenienţii minori .
Amenda se achita la sediul C.T.P. Cluj-Napoca / B-dul 21 Decembrie 1989 nr.79A, intre orele 07.30 – 15.30 de luni pana vineri. Amenda se poate achita si la unitatile bancare respectiv PTTR in contul RO56RNCB0106026605740001 deschis la BCR Cluj. O copie dupa chitanta (dovada platii) si copia procesului verbal vor fi remise in termen de 15 zile de la comunicarea unitatii emitente.

CONTESTAREA AMENZII

Contravenientul poate face plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal. Plangerea impreuna cu procesul verbal se depune la Judecatoria Cluj Napoca sau la unitatea din care face parte agentul constatator. Soluţionarea acestor plângeri se va face de către Judecătoria Cluj-Napoca. Plângerea introdusă în termen suspendă executarea.
Actiunile introduse la instantele judecatoresti, sunt supuse taxelor judiciare de timbru. ( Pana la valoarea de 500 lei — 8%, dar nu mai putin de 20 lei; )
Procesul verbal va cuprinde toate datele si imprejurarile in care s-a produs evenimentul. Biletul de suprataxa nu contine aceste date motiv pentru care nu poate fi contestat dupa achizitionare.

Accesul persoanelor insotite de caini in mijloacele de transport public (CTP) - HCL 354/2015, Art. 6

  1. Cainii de talie medie si mare vor fi tinuti in lesa si vor purta botnita;
  2. Cainii de talie mica vor fi tinuti in lesa, in brate sau in cusca ori geanta de transport;
  3. In mijlocul de transport in comun va urca maxim un caine insotit de detinator;
  4. Detinatorul achita si composteaza si pentru caine un bilet de calatorie;
  5. Lesa cainlor va fi prinsa de zgarda sau ham;
  6. Câinele trebuie sa fie îngrijit și educat pentru a nu provoca deranj pentru restul călătorilor.
  7. Conducătorul autovehicului are dreptul sa solicite persoanei insotite de caine parasirea mijlocului de transport in situatia in care nu sunt respectate prevederile prezentului articol, iar aceasta este obligata sa se conformeze;
  8. Persoana insotita de caine va alege cea mai libera zona a mijlocului de transport in comun si va evita orele de varf si mijloacele de transport aglornerate. Se va considera mijloc de transport neaglomerat acela care prin numarul de calatori permite tinerea cainelui la cel putin 1 metru distanta de ceilalti calatori.

Constituie contraventii urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
- nerespectarea dispozitiilor art. 6 alin.(4) cu amenda de la 50 lei la 100 lei;
- nerespectarea dispozitiilor art. 6 alin.(1),(2),(5) cu amendade la 200 lei 1a 400 lei;
- nerespectarea dispozitiilor art. 6 alin.(3), (6), (8), cu amenda de la 300 lei la 500 lei;

CTP Cluj-Napoca

Compania de Transport Public Cluj Napoca SA este subordonată Primariei Municipiului Cluj-Napoca. Compania prestează servicii către populaţie, principala activitate fiind transportul de persoane în municipiul Cluj-Napoca şi în zona Metropolitană.

Buletin noutăţi

Abonati-va pentru ultimele stiri.

Va puteti abona pentru a primi actualizari legate de una sau mai multe linii. Detalii aici.

Căutare

Contact

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj
sugestii(at)ctpcj.ro
0264-430917
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.